Ut i verden

mandag, februar 12, 2007

Litt nytt fra her:)

Siden sist pà senteret sà har hun pà 11 flyttet videre til et nytt senter.
Hun ene som kom ny til oss, som var 16 àr og gravid flyttet hjem igjen.
Vi har ogsà hatt ei jente som har bodd pà senteret tidligere, men som kom tilbake for en kort periode fordi moren hadde fàtt svults i magen. I og med at moren var sà dàrlig var det vanskelig for henne à ha datteren pà 15 àr med soennen sin pà 8 mnd. boende hjemme. Men sà nà i sist uke kunne hun 0g soennen flytte hjem igjen. Hun var veldig glad for at hun igjen kunne flytte hjem.
Pà senteret er de veldig opptatt av og finne familiemedlemmer som jentene kan flytte til etter hvert, og dersom mulig proever de at jentene kan flytte hjem til sine familier. Men noen av jentene har ikke familie, mens andre har familie som bor langt borte, og andre har familier som ikke er sà bra. Da leter senteret etter andre slektninger. Nàr de finner slektninger blir det noeye sjekket opp om dette kan vaere en loesning for jentene. Slik ble det for hun ene jenta som bor pà senteret. Hun har ei datter pà 1,5 àr og har nà nylig foedt en soenn. Soennen hennes er et resultat av incest. Nà i det siste har det blitt mye arbeid for denne jenta. Hun har nà to barn og se til. Og den nyfoedte soenne hennes skal ha melk hele tiden, men de andre jentene pà senteret har ogsà vaert behjelpelige. Det har vaert veldig godt for henne. Men nà skal bestemoren ta henne med etterhvert til en tante som de kan bo hos. Og hun kan hjelpe henne med barna ogsà. Det blir veldig bra for henne.
Vi har ogsà fàtt oss litt nye oppgaver pà senteret nà som det er sommerferie. Blant annet underviser jeg i pc. Jeg hadde mine foerste timer sist uke. Det var veldig interessant à undervise i pc pà spansk:) Jeg màtte stà à studere pà skjermen hva de forskjellige tingene heter pà spansk pà windowsen. Og hvordan sier en mus og klikk og hold pà spansk? Da dikter en opp litt ord og ser om de skjoenner:) Det gikk i grunnen greit, og jentene laerte meg etterhvert litt av ordene. Jentene var pà veldig forskjellig nivà, men det gikk i grunnen greit. Med dem som ikke kunne noe saerlig begynte vi bare med paint, og det var visst en storslager:)
Stine har begynt à ha engelskundervisning med jentene. Og mangen av dem er veldig giret pà à laere engels. Sà det blir en del spoersmàl hva det er pà engelsk og hvordan det uttales. Men det er bare kjekt:)
Vi har ogsà ansavar for to timer dans. Noe som er veldig interessant i og med at jeg ikke er sà veldig inni dans at det gjoer noe. Men det loeste seg til slutt. Her er det veldig populaert med dans etter DVD og musikkvidoer. Sà jeg dro ned pà markedet med ei av jentene og kjoepte DVD til dans. Sà vi satser pà at det funker bra til neste time:)

3 Comments:

  • Så kjekt med nye blogger!!!
    Jeg ser at du koser deg og har det bra. Men det er mye tøffe opplevelser for deg også.
    Nå ser vi hvor godt vi har det i Norge.

    Vi savner deg veldig, og jeg gleder meg utrolig mye til å komme til Lima å feire bursdagen din.
    Stor klem fra mor

    By Anonymous Anonym, at 12 februar, 2007 12:16  

  • Hei Silje!:)

    Kankje du berre ta aa lage en dans for dei daa? du e jo so go paa d!;) hehe..

    Ja, daakke faer virkeli oppleve masse toffe ting der borte! Da e d viktig aa huske paa at du ikkje e aaleine! Gud e alltid med!

    Gud velsigne dej!:)

    klem fraa ragnhild:)

    By Blogger Ragnhild, at 12 februar, 2007 14:57  

  • Sjef at du undervise i data =) Det e bra de finne slektninger de kan bo hos. Sykt bra arbeid dokk jørr på d senteret, ka sko de jentene gjort uden det? =) Om ei uga reise me te Chicago! Komme heim på din bursdag :p Yeah =) Gla i deg =)

    By Anonymous Anonym, at 17 februar, 2007 00:38  

Legg inn en kommentar

<< Home