Ut i verden

tirsdag, januar 16, 2007

Litt oppdatering fra senteret

Litt oppdatering fra senteret siden sist.
Ei stund foer jul spurte hun ene jenta pà senteret om jeg kunne vaere med henne à besoeke datteren hennes. Hun har ei datter som er fire àr, men hun bor pà en annen institusjon. Hun hadde datteren pà senteret foer, men det fungerte ikke sà bra. Datteren hennes er et resultat av incest. Pga. dette kan ikke datteren hoere eller se. Men hun kjenner kroppskontakt.
Jeg ble med pà besoek til dattera. Foer jeg dro, var jeg veldig spendt pà hvordan institusjonen var. Om den var fin og hvordan de bodde der. Det var nesten to timer med buss til dit vi skulle. Nàr vi kom frem màtte vi gjennom et stort og fint bolig omràde. Institusjonen là nesten midt i boligomràdet. Det var veldig fint senter, og personalet virket veldig hyggelig. Pà institusjonen bor barn med forskjellige behov, som downsyndrom osv.
Det var veldig kjekt à vaere med pà beseok. Det sà ut som jenta ble kjempe gla for à se dattera si. Og dattera lo masse, det var sà herlig à se. Veldig fjog og blid jente. Men det mà vaere speseilt at datteren har samme far som henne selv.

I jula var vi 17 jenterog 12 barn. Det var ganske mange:) Men sà den dagen vi skulle dra pà ferie skulle noen av jentene til legen. Mens de var der stakk hun ene jenta av med babyen sin. Nà senere har vi hoert at hun jobber med à vakse bilvinduer, og bor med kjaersten sin og familien.
Mens vi var borte flyttet hun ene jenta med soennen sin pà 1,5, hjem igjen til familien. Hun er 18 àr og senteret er helst til en blir 18. Men alt ble noeye sjekket, at det var greit for alle at hun flyttet hjem igjen og skulle studere videre. De hadde samtale med psykologen pà senteret for à forsikre seg om at alt var i orden. Det var litt trist at de dro. Han lille soennen hennes er ogsà bare sà soet. Han kom ofte inn pà rommet vàrt nàr doera var àpen. Han var veldig glad i oppmerksomhet, og visste til slutt godt hvor vi hadde ships i skapet:) En dag fant jeg ham med hànda diskre inn i skapet opp i shipsposen, nàr han sà at jeg sà ha, trakk ham bare ut hànden og latet som ignenting. Men hun har vaert pà besoek i ettertid, og det var veldig koselig. Hun jobber nà mens det er sommerferier fra skolen, og det virket som ting gikk greit med à flytte hjem.

Vi har hatt ei jente som er 11 àr pà senteret. Hun var gravid og faren var en 64 àr gammel mann som pà mange màter leide henne av faren hennes. Men mens vi var borte foedte hun fortidlig. Hun skulle ta keisersnitt foer tiden fordi morkaken ikke ville utvide seg, men sà kom babyen enda tidligere. Den levde nàr den ble foedt, men den doede ca. ei uke etterpà. Hun bor pà senteret nà, men skal flytte til et annet senter nà etter hvert.

Det har vaert litt utskiftninger pà senteret i det siste. Ei til som er gravid har flyttet hjem til familien til kjaersten sin. Hun skal bo her og se om det fungerer. Sà har vi fàtt to nye gravide jenter. Ei pà 14 àr og 16 àr.
Dette var litt oppdatering pà senteret:)
Kommer senere litt oppdatering pà ferie, infield med bilder.

1 Comments:

  • Hei Silje. Uff jeg får helt "grøssninger" når jeg tenker på hvor unge jentene er. De er jo bare barn også skal de ha barn...og helt uten familie som støtter dem. Forferdelig, men så godt for dem å ha senteret iallefall!
    Hilsen Annika.

    By Anonymous Anonym, at 06 februar, 2007 13:18  

Legg inn en kommentar

<< Home