Ut i verden

lørdag, februar 24, 2007

1 àrs dag

Sist loerdag var det duket for 1 àrs dag. Her i Peru er 1 àrsdagen veldig stort. De store merkedsfeiringene er: babyshower, 1 àrs dagen, for jenter nàr de fyller 15, for gutter nàr de fyller 18 og 50 àrs dagen til dem begge. Sà derfor var det mye oppstyr her nàr den ene gutten her pà senteret skulle bli 1 àr.
Moren til gutten syntes dette var en vanskelig tid. Faren hennes har vaer veldig dàrlig og trenger operasjon. Men operasjonen er veldig dyr og de vet ikke om de har ràd til dette. I og med at faren hennes var sà syk syntes jenta at det var vanskelig à skulle ordne med bursdag til soennen. Sà jentene pà senteret bestemte seg for at de ville lage et overraskelsesselskap for dem. Ting ble handlet inn i all stillhet.
Bursdagsbarnet:)

Alle hjalp til med à lage til bursdagsselskapet. Her har de laget pinjata.



Balonger:)







Sà var det klar for bursdag. Her stàr to spente gjester og lurer pà om de ikke snart skal fà smake pà kaken.
Det hele startet med at bursdagsbarnet fikk gavene sine. Det virket som han ble godt fornoyd:)
Moren til jenta hadde sagt at hun skulle komme opp i selskapet. Men tiden gikk og de andre jentene ble redd for at hun ikke kom. Jenta hadde snakket med faren sin tidligere pà dagen, og da sa han at han var dàrlig. Men sà plutselig kom moren, faren og soesknene til jenta. Det var utrolig kjekt at faren ogsà greide à komme. Jenta ble kjempe glad og bursdagen kunne virkelig begynne. Alle spiste popcorn, kjeks og fruktgroet. Men sà er det slik at i alle peruianske bursdager mà en danse foer en kan slà pà pinjataen. Men problemet var at det ikke var sà mange som turte à danse, men sà hev folk seg ut pà danse gulvet. Store som smà. Det var utrolig kjekt:)
Sà var det klar for pinjataen. Alle stod spente under og ventet pà at den skulle àpne seg. Tilslutt kom det masse bombommer og leker ut. Alle ungene kastet seg ned for à fà tak i noe.
Tilslutt kom det til at kaken skulle sprettes. Endelig fikk de spente guttene seg kake:)
Det var en utrolig koselig bursdag.

Her er mor og soenn med kaken.

Pinjata!!!
















5 Comments:

  • Hei på dere!
    Jeg heter Kristine og var på mødresenteret 04-05. Jeg oppdaget akkurat blogen deres, så morsomt det var å se noen bilder derfra! Jeg savner senteret og jentene. Håper dere har det fint og ikke sliter dere helt ut! Hils sa masse til Johana og Kristofer som har blitt så stor! Og Jose Maria og Juana hvis de er der fortsatt. Det så virkelig ut som en bra 1års dag! Stor klem

    By Anonymous Anonym, at 05 mars, 2007 22:50  

  • Veldig spennende å lese om hvordan det går med deg på senteret – hva som skjer og lignende. Høres ut som om du har det bra og har et spennende arbeid. Ønsker dg masse lykke til videre de siste mnd. Enoy it! ;) Me sjåast på Hald. Blir bra det og tror e… :)

    By Blogger Annie back in Africa, at 06 mars, 2007 11:08  

  • Du e tikka!! :)
    Se på bloggen min for meir info

    By Blogger Linda, at 10 mars, 2007 14:58  

  • Silje, du e tikka av meg óg... Før eg såg kommentaren fra Linda. Så ta deg en tur inn på min blogg for å se reglene.
    Lykke te med alt i sammen! Me snakkast snart!
    Klem

    By Blogger Marianne, at 16 mars, 2007 18:53  

  • Tatt!

    hehe...for ej saag du va tatt av to andre for..;)

    Sjaa min blogg for meir informasjon!

    By Blogger Ragnhild, at 16 mars, 2007 22:38  

Legg inn en kommentar

<< Home