Ut i verden

torsdag, mars 22, 2007

Litt nytt:)

Nà i det siste har det vaert 17 jenter pà senteret.
Det kom tre gravide jenter og ei jente med sin soenn pà to màneder.
Hun som kom med soennen sin, var pà sentert mens hun var gravid ogsà. Det var foer vi kom. Men hun var der foerst bare noen dager. Mens de var hos legen stakk hun av. Hun hadde kommet igjen noen andre ganger, men da var det ikke plass. Hun kom til senteret en kveld for ei stund siden. Hun hadde frem til da bodd hos tanten og onkelen sin. Hun fortalte at mens hun hadde vaert pà jobb hadde barnet hennes falt ut av barnevognen, men hun viste ikke hvor langt han hadde falt. Hun sa ogsà at soeskenbarnet hennes hadde slàtt ham. Hun var redd han kom til à bli skadet dersom de ble.
Det hadde ikke fungert sà bra nàr hun hadde bodd hos onkelen fortalte hun. Ikke lenge etter at hun hjadde fàtt babyen, hadde onkelen sagt at dersom hun skulle bo hos dem màtte hun jobbe. Han hadde skaffet henne en jobb pà en kinaresturante der hun om jobbet fra rundt ti om morgenen til ti om kvelden. Hun fikk nesten aldri se soennen sin. Faren til soenne hadde stilt opp og betalt 70 sol (140kr) i màneden. 50 sol (100kr) skulle gà til melk og resten skulle jenta fà. Det er mye penger med 70 sol i màneden. Faren er bare rundt 20 og hun selv er 16. Men han hadde betalt alt til tanten og onkelen. De hadde sagt til jenta at hun màtte selv betale for melk og bleier. Resten hadde de handlet i butikken for til familien. Hun hadde spurt onkelen om hvorfor han handlet for pengene, og da hadde han svart at han màtte jo kjoepe mat til henne. Men hun var jo pà jobb hele dagen og spiste der.
Den kvelden hun kom til senteret ble vi enige om à ta med babyen ned til legenvakten/akutten for à se at han ikke hadde skader. Jeg ble med dem ned, og det hadde heldigvis gàtt bra med babyen. Ingen skader. Vi màtte ogsà innom politistasjonen for à hoerre om hun kunne vaere pà senteret siden de ikke hadde ansvaret for henne. Det hadde onkelen. Han pà politostasjonen sa at hun kunne vaere der en natt, for han màtte ta det opp med onkelen fordi han hadde ansvaret for henne. Han ville helst snakke med onkelen samme kveld men han var pà jobb. Senere pà natta hadde onkelen kommet pà sentert og villet ha jenta med seg, men nattevakten sa at hun slapp henne ikke ut.
Jenta var pà senteret noen uker. Men nà nylig kom moren og hentet henne. De andre jentene sa at hun grudde seg for à bo hos moren. Jeg hàper at det ordner seg for dem.

En dag fikk jeg ogsà vaere med pà min foerste ultralyd. Det var utrolig stilig. Jeg var med hun som var fire màneder pà vei. Sà utrolig stilig at en kan se en baby inne i magen pà en skjerm, og se babyen sà godt. Tenk at nàr den bare er fire màneder er det en liten liten baby. Den var sà soet der den là à suget pà fingeren sin:)